Argiloterapia pentru Gastro-duodenita si ulcerul gastro-duodenal, Gastrita;
Scurta descriere: prin boala ulceroasa intelegem azi un grup de tulburari ale organismului, care se manifesta prin aparitia unuia sau mai multor ulcere (rani) pe stomac sau duoden ; Durerea, sub forma de arsuri, este, simptomul cel mai important. Apare intre 1-4 ore dupa servirea mesei, este localizata in capul pieptului răspunzând ca un cuţit până în coloana vertebrală, sau strângându-l ca pe un brâu pe sub coaste; Crizele dureroase apar mai ales primavara si toamna, dar când boala se învecheşte pot să supere bolnavul încontinuu. Arsurile in cosul pieptului , vărsăturile, râgâielile si acrelile care-i vin din stomac în gura, intregesc suferinţa bolnavului; De obicei ulceraţia devine cronică, isi sapă loc adânc in peretele stomacului sau duodenului, ba chiar si in organele vecine; In acesta perioada se pot produce complicatii severe: hemoragii ulceroase si perforatia ulcerului; Primul ajutor impune spitalizarea de urgenta si intervenţia medicală; Pana atunci se vor lua urmatoarele masuri: repaus la pat, punga cu gheata pe zona stomacului, retinere de la alimentatie chiar lichidă;
Argiloterapia recomandată, presupune o acţiune externă cât şi internă pentru eradicarea acestor afecţiuni foarte dureroase.
Cura externă presupune aplicarea de cataplasmereci pe scobitura epigastrică (partea superioară a abdomenului), între mese.
Cura internă constă în servirea a unei cana/pahar (200-250 ml) cu apă argiloasă sau 2-3 granule de argila, cu minim o jumătate de oră înaintea meselor principale. Durata curei interne este de 21 zile, chiar dacă vindecarea pare să apară mai devreme, după care 7 zile se va consuma apă limpede de pe argilă. Cura se reia până la vindecarea totala a afecţiunilor.
Regimul igieno-dietetic consta in servirea a 4-5 mese usoare pe zi. Alimentele vor fi bine mestecate, se vor evita alimentele fierbinti. În perioada dureroasă şi în funcţie de toleranţă, şi în perioadele de acalmie se vor evita: sosurile, prăjelile, supele concentrate de carne, condimentele, alcoolul, pâinea neagră, varza, castraveţii, ciupercile, ceapa, usturoiul, nucile, untura, slănina, mezelurile, laptele bătut, afumăturile, ciocolata ,dulciurile concentrate şi … cafeaua;
Alimentele permise: lapte dulce, brânza de vaci, caş dulce, unt, frişcă, ouă fierte moi, carne slabă fiartă, peşte slab fiert, cartofi, conopidă, dovlecei, morcovi, pâine albă veche de 1-2 zile, prăjituri cu brânză de vaci, compoturi slab îndulcite, sucuri de fructe nechimizate(naturale).
Pentru situatii in care afectiunea este suprapusă peste alte boli si tratamente in curs cereti informatii suplimentare pentru o argiloterapie aplicata în paralel cu tratamentul alopat prin link-ul : „In direct cu pacientul”
Primele efecte: în cazul gastritelor uşoare , arsuri care apar după consumul regulat de alimente cu aciditate crescută (cafea, băuturi carbogazoase şi conţinut de cofeină), arsurile dispar in cca 4 minute după ce s-a consumat prima cana de apă argiloasă (lapte de argilă/apă tubure); Se cunoaşte că aceste arsuri apar mai ales a doua zi după „sărbători” , ei bine pentru cei care nu ştiu ieşirea din starea de mahmureală se poate face mai ales cu argilă;
Produse necesare:
cura interna: Argila Albastra Untoasa Azzurra (AAUR 01) sau Argila Albastra Untoasa Azzurra Granule (GAAR 01) 2 buc.
Cura Externa: Cataplasma din Argila Albastra Untoasa Azzurra Epiderma PAAR 01- 2 buc.