Telefon

0759 832 719

Email

office@argilaalbastra.ro

Program de funcționare

Mon - Fri: 7AM - 7PM

Căderea părului( alopecia în termeni medicali) fiind un lucru nedorit pentru oameni se manifestă prin pierderea părului pe o anumită zonă sau mai multe zone ale capului sau feței ( gene, barbă, sprâncene).

Cauze

În fapt sunt cunoscute puține cazuri în care se poate stabili cu certitudine cauza pierderii părului( tratamentul cancerului, afecțiuni ale scalpului), stresul accentuat de durată, probleme hormonale și genetice( ereditare, moștenite din familie).

Argiloterapia cu argila Azzurra

Cu siguranță afecțiunile care afectează rădăcina părului și a scalpului pot fi tratate prin argiloterapie, de altfel sau înregistrat succese în tratarea lor cu argila albastră Azzurra.

O primă cauză observată în timp e că absorbția deficitară a mineralelor și oligoelementelor sau lipsa mineralelor esențiale din meniul zilnic ne îndreaptă spre un tablou clinic apropiat de cel a femeilor însărcinate, care pierd o parte din păr, înregistrează carii dentare și o pierdere a densității osoase. Astfel că se poate afirma că o carență a mineralelor și oligoelementelor din organism poate provoca alopecia..

Mărturii legate de tratarea alopeciei

zăcământul de argilă nu este infinit

Argiloterapia în acest caz poate fi ceva mai complexă și nu ușor de urmat, dar în lipsa unei ”pastile minune” cei care o urmează vor putea păstra podoaba capilară.

Cura internă va fi de durată, mai ales pentru femeile care au pierdut mult păr în timpul sarcinii sau a celor care au o viață profesională cu încărcătură emoțională mare sau a celor care muncesc în medii de activitate în care există câmp electromagnetic ( echipamente electrice, comunicații, etc) a marilor consumatori de cafea, etc , urmare chiar dacă nu se poate urma o cura internă 4-6 luni continuu se va putea urma chiar câte 2 luni cu pauză de 1-2 luni. Efectul curei interne însoțite de un regim igieno-dietetic adecvat( vezi prospect) va fi mai întâi unul prin care se va sigura o drenare a tranzitului digestiv și o refacere a echilibrului acido-bazic pe tranzitul digestiv . După cca 2 săptămâni absorbția mineralelor și oligoelementelor la nivelul intestinelor , odată drenate intestinele de depuneri ( vezi coturile colonului), se va realiza în condiții cât mai optime. Conținutul ridicat de magneziu al argilei Azzurra va duce la un echilibru intern și o atenuarea a stresului de zi cu zi. Magneziul mai este cunoscut sub numele de CALMANT NATURAL. Odată asigurate condițiile de hrănire a rădăcinii părului ne vom îndrepta spre eliminarea cauzelor exterioare care duc la pierderea părului prin aplicații externe …cura externa

Cura externă va avea ca obiectiv sănătatea scalpului și o absorbție locală a mineralelor și oligoelementelor. Un efect bun de salvare a firelor de păr se înregistrează atunci când se aplică acest tratament în faza de afectare a rădăcinii părului.

Măștile capilare se obțin din diluarea cataplasmei Azzurra Epiderma cu apă călduță până la o consistență similară cu iaurtul așa încât la aplicarea pe scalp să se așeze într-un strat subțire atât cât să nu se vadă scalpul. Masca astfel obținută se va aplica pe întreaga suprafață a scalpului și se va acoperii cu folie sau chiar capișon de duș, scopul fiind de a menține masca la o umiditate constantă. Masca capilară se va menține cca 2 ore după care se va îndepărta prin spălare ușoară iar nu energică și fără șamponare. O spălare energică și prin șamponare sau săpun vor îndepărta mineralele și oligoelementele din stratul superficial al scalpului anulând efectul terapeutic al argilei. Masca capilară se va aplica 1 la 2 zile sau zilnic dacă scalpul este afectat de ( psoriazis, pitiriazis, etc), durata va fi de cca 2 luni.

In cazuri particulare, la persoane cu vârsta cuprinsa intre 40-45 de ani, care au început sa albească s-a observat ca după 2 luni de cura interna parul si-a recăpătat culoarea naturala firele de par alb fiind înlocuite de altele castanii, blonde sau negre după caz.

Datele se vor completa după caz.

Produse necesare

Cura internă – 3-4 buc Azzurra cod AAUR 01

Cura externă – 2-3 buc Azzurra Epiderma cod PAAR 01

2 comentarii

  1. Bună ziua, am probleme cu părul în sensul că pierd, după părerea mea, prea mult păr față ceea ce se condideră normal. Am puțin peste 40 de ani și nu vreau să ajung să port perucă de la 50 de ani. Ce schemă de tratament îmi recomandați ?

    1. Stimată Iasmina, vă felicit că nu așteptați până la o dată la care păstrarea podoabei capilare să fie foarte greu de realizat. Vă recomad o cură internă de minim 1 lună prin consumul laptelui de argilă minim 1 cană dimineața și de asemenea să aplicați 2 măști capilare pe săptămână, așa cum este descris în site. De asemenea este important să vă faceți analize medicale din care să se poată evidenția dacă aveți sau nu carențe legate de minerale sau oligoelemente. Pentru mai multe detalii reveniți cu un e-mail la covaciu.ioan@gmail.com.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *