Telefon

0759 832 719

Email

office@argilaalbastra.ro

Program de funcționare

Mon - Fri: 7AM - 7PM

Hepatita virală

boală acută de ficat, hepatita virală ( icterul infecțios) este cauzată de mai multe feluri de virusuri ( A, B, non A, non B). Infecția se ia de la omul bolnav, care elimină virusuri prin salivă( tuse, strănut..etc), urină sau materiile fecale, prin apă și alimentele contaminate de bolnavi, precum și după injecții, operații sau transfuzii sangvine.
Afecțiune începe cu semne neconcludente. Necaracteristice: grețuri, vărsături, lipsa poftei de mâncare, dureri de cap, de mușchi și articulații, febră, oboseală. Numai la câteva zile după aceste simptome apare icterul ( gălbinarea), semn care pune diagnosticul de hepatită.
Astfel ochii și pielea bolnavului sunt colorate în galben iar urina bolnavului este închisă la culoare, spumoasă, iar scaunul este ceva mai deschis la culoare, mai decolorat. Fiind o boală contagioasă este recomandat ca personalele care au intrat în contact cu un bolnav să se prezinte la medicul specialist pentru analize medicale.

Argiloterapia cu argila albastră Azzurra

precum și cu alte argile cu un efect terapeutic apropiat înregistrează tot mai multe cazuri de tratarea și ameliorare a acestei afecțiuni( vezi aici un fericit caz tratat) datorită conținutului bogat în minerale și oligoelemente cu un efect antiviral recunoscut ( S, Ag) și a celor vitale ficatului cum este fierul.
Tratamentul preventiv este cel prin care se consumă sporadic laptele de argilă iar cel aplicat la primele semne ale bolii este cel de cura internă cu durata de 1-3 luni. ( 2-3 buc Azzurra AAUR 01)

Steatoza hepatica- ficatul gras

Steatoza (ficatul gras) reprezintă acumularea de grăsime la nivelul ficatului. Când este prezenta si inflamația (obiectivata de cele mai multe ori prin creșterea valorilor unor enzime hepatice numite transaminaze), boala se numește steatohepatita si poate progresa către ciroza si chiar hepatocarcinom (cancer al ficatului). Ficatul tău este al doilea cel mai mare organ din corpul tău. Acesta ajuta la procesarea nutrimentelor din alimente si băuturi si filtrează substanțele nocive din sângele tău. Când ficatul gras se dezvolta la cineva care bea mult alcool, este cunoscut sub numele de boala alcoolica a ficatului gras. Daca cineva nu bea mult alcool, este cunoscut sub numele de boala hepatica grasa non-alcoolica. ( Sursa: medlife.ro)

Argiloterapia acționează în aceste cazuri pe două căi:

Cura internă, constă în consumul unui pahar/cană de apă argiloasă (150 ml), cu min. 30 minute înaintea meselor principale. Apa argiloasă se prepară din argilă albastră si apă astfel:100 gr. argilă la 2 litri apă plată/izvor care se amestecă cu o lingură de lemn și se lasă la omogenizare min 4 ore. În primele trei zile se va consuma numai apa limpede de pe argilă urmând ca in următoarele 17 să se consume apa tulbure/agitată înainte de consum (așa numitul lapte de argilă), după această perioadă se face o pauză de 7 zile în care se va consuma din nou apa limpede de pe argilă. Pe măsură ce apa din vas scade se va completa cu alta idem cu argilă. Durata este de min 3 cicluri (3 luni de zile) apoi este recomandat ca până la recăpătarea sănătății să se consume apa limpede de pe argilă periodic sau funcție de gravitatea bolii, chiar toată viața.
Cura externă constă în aplicarea de cataplasme subțiri în zona ficatului, ce vor fi menținute 2 ore (dacă apare senzația de frig, proastă dispoziție, dureri), durata de menținere a cataplasmei se va reduce. Dacă sunt bine suportate, cataplasmele se vor pune în straturi mai groase (cca. 2 cm). În caz contrar se vor aplica cataplasme călduțe. Cataplasma se face prin aplicarea pastei de argilă (Azzurra Epiderma PAAR 01) direct pe piele și se acoperă cu nailon/celofan sau un tifon umed pentru menținerea umidității pastei pe toată durata cât trebuie menținută (cataplasmă uscată = efect zero). Cataplasmele se aplică de două ori pe zi, de regulă seara și dimineața după posibilități. Cura externă are un efect secundar celei interne și asigură o absorbție locală a mineralelor si oligoelementelor având și efect terapeutic de întreținere a țesutului cutanat. Perioada de timp a aplicațiilor externe este de cca 1 lună chiar dacă aplicațiile sunt sporadice. Cura internă va fi de durată și va continua prin efectuarea investigațiilor medicale de specialitate care vor arăta evoluția tratamentului. După caz acesta va continua revizuit funcție de rezultatele analizelor medicale.

Dieta recomandată pe durata tratamentului nu va conține cafea, alcool, grăsimi, lapte. Este recomandat consumul de pește, carne de pui, legume, fructe, sfecla roșie, fructe;

Produse necesare 3 buc Azzurra AAUR 01, 2 buc Azzurra Epiderma PAAR 01

Pentru mai multe scrie la covaciu.ioan@gmail.com

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *