Telefon

0759 832 719

Email

office@argilaalbastra.ro

Program de funcționare

Mon - Fri: 7AM - 7PM

Argiloterapia pentru tiroida

Argiloterapia pentru afectiunile tiroidei
Tiroida este o glanda in forma de fluture care poate fi simtita la baza gatului, chiar sub laringe. Cei doi lobi ai tiroidei (aripile „fluturelui”) se afla de o parte si de alta a traheei.
Glanda tiroida produce si depoziteaza hormon tiroidian, care deseori mai este cunoscut si sub numele de hormonul metabolic al corpului.
Printre alte actiuni ale sale, hormonul tiroidian stimuleaza enzimele care combina oxigenul si glucoza, un proces care creste rata metabolismului bazal si producerea de caldura a organismului. De asemenea, hormonul ajuta la mentinerea tensiunii arteriale, regleaza cresterea tisulara si dezvoltare, este foarte important pentru dezvoltarea scheletului si a sistemului nervos. Joaca un rol important si in dezvoltarea sistemului reproducator.

Afectiuni frecvente
Tiroida poate functiona gresit in trei moduri:
– poate elibera prea putin hormon tiroidian, determinand aparitia unei afectiuni cunoscute sub numele de hipotiroidism (tiroida nereactiva)
– poate elibera prea mult hormon tiroidian, rezultand o afectiune numita hipertiroidism (tiroida supraactiva)
– tesutul glandular poate creste excesiv, determinand aparitia de noduli, mici tumefieri la nivelul glandei. Majoritatea nodulilor sunt nepericulosi, dar unii dintre ei pot fi cancerosi.
De fapt, unul din zece noduli tiroidieni este canceros. Si se estimeaza ca aproximativ 1% din cancerele diagnosticate este cancer tiroidian.
Nodulii tiroidieni
Cu dimensiuni cuprinse intre un milimetru si cativa centimetri, nodulii tiroidieni in sine nu reprezinta o boala. De fapt, se estimeaza ca unu din zece oameni va dezvolta noduli tiroidieni la un moment dat de-a lungul vietii. Totusi, nodulii indica prezenta unei probleme ale tiroidei si ar trebui evaluati daca sunt descoperiti.
Majoritatea nodulilor sunt proliferari benigne, discrete ale celulelor tiroidiene, care nu functioneaza ca tesutul tiroidian normal.
Alti noduli se dovedesc a fi simple chisturi. Totusi, exista un risc ca un nodul tiroidian sa fie canceros – cam 10% dintre noduli sunt cancerosi – deci este important ca acesti noduli sa fie evaluati de un medic.
In timp ce majoritatea nodulilor nu determina aparitia unor simptome, nu sunt niciodata detectati si sunt inofensivi, unii pot fi destul de  mari pentru a presa traheea si a determina dificultati de deglutitie sau tuse. Un nodul poate deveni, de asemeni, supraactiv, suprimand restul glandei si determinand hipertiroidism.

Argiloterapia cu argila Azzurra
Afectiunile tiroidei se pot trata doar prin argiloterapie sau in paralel cu medicatia alopata. Argiloterapia va consta in cura interna si exerna si nu are efecte adverse fiind un remediu naturist 100%.

Cura interna va fi de durata 2-3 luni si va fi urmata conform indicatiilor din prospect, de regula 2-3 cani/zi cu lapte de argila, respectandu-se cu strictete regimul dietetic asociat argiloterapiei prin cura interna.
Cura externa va fi urmata, 1-2 luni, in paralel cu cea interna, prin aplicare de cataplasme gata preparate din produsul Azzurra Epiderma sau Argisal daca afectiunea tiroidei se afla in faza dureroasa. Cataplasmele se vor aplica 1-2 pe zi, acoperite cu folie si se vor mentine cca 2 ore, dupa care se vor indeparta prin spalare usoara. Functie de debutul afectiunilor tiroidei, argiloterapia cu argila Azzurra elimina nodulii tiroidieni in 2-3 luni salvand bolnavii de la extrirparea tiroidei si dependenta de eutyrox pentru tot restul vietii.

Tratamentul preventiv cu argila
Deorece afectiunile tiroidei se dezvolta in timp si simptomele ei sunt cel mai adesea interpretate ca fiind cauzate de stres si oboseala, in cele mai multe cazuri tratarea afectiunilor s-a facut tarziu  iar cei mai multi bolnavi au ramas fara tiroida fiind dependenti pentru toata viata de eutyrox (hormoni de sinteza).
Argiloterapia cu argila Azzurra in faza preventiva se poate realiza usor prin aplicarea de cataplasme sub barbie pe zona tiroidei acoperita cu folie, mentinuta cca 2 ore si apoi indepartata prin spalare usoara. Se vor aplica 1-2 cataplasme pe zi timp de 2 saptamani odata la 4-6 luni, de asemenea in paralel se va urma o luna de cura interna, prin consumul unei cani cu lapte de argila, produsul recomandat fiind  Azzurra cod AAUR 01. Tratamentul astfel aplicat asigura sanatatea tiroidei eliminand posibilitatea formarii chisturilor sau nodulilor tiroidieni; Desigur cura interna asigura organismului pe langa iod si celelalte minerale esentiale unui metabolism optim cum sunt Ca, Fe, Ag, S, Si, Zn, Cu, Mg, K, etc, printre altele se va regla tranzitul digestiv printr-o drenare a toxinelor din colon si intestine.

Vreau sa va aduc de stire ca am folosit Argila Albastra pentru tratamentul unui nodul Rece Tiroidian (Tiroidita subacuta, cu nodul Ecografic rece, de 4/3,5 cm).

Pacientul prezenta simptomele unei Hipertiroidii fruste. Binenteles i-am recomandat sa urmeze tratamentul endocrinologic recomandat de specialist, si in plus am administrat tratament complementar (adjuvant) cu Argila Albastra.
Am folosit Argila in cura externa (cataplasme, aplicatii externe cu pasta de argila albastra [exista gata preparata in farmacii si magazinele specializate, PAAR-01], 30-60min., zilnic pe nodulul tiroidian, timp de 20zile. Nodulul tiroidian rece de 4/3,5cm, prin aplicatii zilnice de pasta cu Argila Albastra s-a redus la jumatate 2/1cm in 20 zile).

De asemenea am administrat si intern Argila Albastra concomitent cu aplicatia externa.

Astfel:

Primele 3 zile Apa de pe Argila (2 lingurite de argila albastra la 100 ml apa plata, amestecata seara, iar dimineata bauta pe stomacul gol, doar apa de pe argila); Urmatoarele 17 zile Laptele de Argila (adica 2 lingurite de argila albastra la 100 ml apa plata, amestecata seara, iar dimineata baut tot amestecul).

Cu stima Dr. Dan Mihai Rusu.

Nodul tiroidian micsorat dupa 1 luna de argiloterapie cu argila Azzurra

Buna ziua,
Vreau sa va anunt ca mama a fost si a facut ecografia la glanda tiroida si nodulul care era in luna octombrie 2.21 cm acum s-a micsorat la 2.02 cm. Ea era sigura ca din octombrie pâna in februarie cand a inceput cura, nodulul se marise mai mult de 2.21 cm. Mama are deja o luna si jumatate de cand isi aplica cataplasmele si urmeaza cura interna. Este foarte bucuoasa si va multumeste. (Cristina I., IASI);

Mărturiile se completează după caz..

 

Produse necesare:
Cura interna: 3-6 buc Azzurra cod AAUR 01, pentru
Cura externă se va utiliza Azzurra Epiderma cod PAAR 01 2-3 buc produs ce conține cataplasmă gata preparată.
Detalii produse și  aici.

Alte detalii la 0743 546 819,

Comenzi telefonice la 0759 832 719.

Menționăm că produsele se expediază prin Poșta Română, iar pentru comenzi mai mari de 100 lei nu se percep taxe de expediere.

Pentru expedierea prin firme de curierat sunați la 0759 832 719 (Valentin Covaciu).

2 comentarii

  1. Buna ziua, Rog ajutati-ma prin recomandare produs si mod de utilizare a argilei albastre (sau alta argila) pentru: hipotiroidie, steatoza hepatica, hepatocitoliza, obezitate. Indicatiile Dvs imi par relevante si mi-am pus toata speranta in acest remediu naturist.

    1. Stimat/a O.M. este foarte important sa eliminati cauzele care pot determina hipotiroidia (deficienta de iod, tratamentul cu iod radioactiv, diabet, etc) lipsa/deficienta anumitor minerale se mai poate datora diminuarii absorbtiei lor in organism. Diminuarea absorbtiei mineralelor se poate datora alimentelor (cafea, alcool , grasimi si alre asociate acestora), precum si deteriorari florei bacteriene ca urmare a consumului exagerat de antibiotice. Va recomand o cura interna de minim 2 luni cu Azzurra AAUR 01 (2 buc) 2 cani de apa argiloasa/zi (a se vedea cura interna), pentru refacerea metabolismului si ameliorarea starii ficatului. Pentru sanatatea tiroidei, suplimentar, veti aplica cataplasme sub barbie si gat in strat gros, acoperite cu celofan/nylon sau panza de bumbac umeda, pe care le veti mentine 1 ora si 30 minute. Vor fi aplicate 2 asemenea cataplasme pe zi de regula seara si dimineata. Produsul recomandat este Azzurra Epiderma (cataplasma gata preparata) 2 buc , din care puteti aplica direct cataplasma. Cura va dura 3 saptamani: in prima saptamana cate 2 cataplasme iar in urmatoarele 2 saptamani veti aplica numai cate una/zi. Regimul igieno-dietetic va fi cel recomandat de medicul specialist, dar nu va contine: grasimi animale (cel mult odata pe sapt in cantit.redusa), cafea, alcool, branza grasa, si alte alimente asociate acestora. Veti introduce in meniu cu preponderenta morcov,varza, sfecla rosie, fasole verde, cartofi (fierti) carne de pui fiarta, peste oceanic (exclus crap), mazare, orez, si fructe. Rezultatele vor fi confirmate de catre medicii specialisti. Va doresc multa sanatate ! Mai multe pentru afecțiunile tiroidei in articolul de mai sus sau la office@argilaalbastra.ro.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *