Telefon

0759 832 719

Email

office@argilaalbastra.ro

Program de funcționare

Mon - Fri: 7AM - 7PM

Dizenteria este o boală infecțioasă acută, localizată la intestinul gros, cauzată de bacilul dizenteriei. Acest microb poate pătrunde în tubul digestiv al omului odată cu apa și alimentele contaminate. Boala apare la 2-3 zile de la infectarea omului și se manifestă prin colici abdominale, diaree puternică ( scaune frecvente, până la 10-12 pe zi, moi, apoase și sânge). Drept urmare se produce deshidratarea organismului și alterarea stării de sănătate. De obicei, boala are caracter epidemic transmițându-se la membrii familiei sau la personalele din colectivul care consumă apa contaminată, mâini și obiecte murdare, muște etc.
Deși poate apărea în orice anotimp, dizenteria se întâlnește mai frecvent în perioadele călduroase ale anului.

/

Diareea acută sau boala turiștilor cum mai este numită
se manifestă prin apariția relativ bruscă 3-4 scaune pe zi, moi, apoase cu dureri abdominale și eliminări de gaze. Este cauzată de o infecție a intestinelor cu diferiți microbi: bacilul dizenteriei, bacilul febrei tifoide sau al febrelor paratifoide, bacilul colibacilul Proteus, etc Unii dintre acești microbi se regăsesc normal în tubul digestiv al omului dar devin agresivi în urma unor greșeli de alimentație.

Primele îngrijiri

Prima măsură este aceea prin care se asigură rehidratarea organismului cu 2-3 litrii de lichide pe zi. Se vor utiliza infuzii de plante medicinale, supe de zarzavaturi strecurate și sărate. Se interzic dulciurile ( zahărul, mierea, fructele, laptele dulce) deoarece acestea favorizează dezvoltarea microbului. Se vor lua măsuri de igienă pentru împiedicarea transmiterii infecției. Toți membrii familiei se vor spăla pe mâni cu apă și săpun iar vasele se vor păstra in loc ferit de accesul insectelor.

Argiloterapia cu argila albastră Azzurra

pentru a preveni infectarea prin apă, este recomandat că cel puțin în sezonul cald din an să aveți la îndemână argilă cu care să vă preparați apă cu argilă ( lapte de argilă) sau chiar într-un vas mai mare 2-3 litrii apă limpede de pe argilă. Argintul, cuprul și sulful din argilă vor elimina microbii și virușii din apă în cca 4 ore.
În cazul în care dizenteria s-a instalat veți urma o cură internă prin consumul a 3 ( trei) căni cu lapte de argilă și vă veți prepara apă limpede într-o cantitate cât să vă asigurați 2-3 litri pe zi. Rezultatele pozitive trebuie să apară încă din prima zi, în caz contrar, este recomandat să prezentați la medicul de familie deoarece boli diferite pot da simptome asemănătoare

PRODUSE NECESARE- 2-3 buc Azzurra AAUR 01

Pentru recomandări suplimentare solicitați informații la office@argilaalbastra.ro sau scrieți pe forum.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *