Telefon

0759 832 719

Email

office@argilaalbastra.ro

Program de funcționare

Mon - Fri: 7AM - 7PM

Tiroida este o glanda in forma de fluture care poate fi simtita la baza gatului, chiar sub laringe. Cei doi lobi ai tiroidei (aripile „fluturelui”) se afla de o parte si de alta a traheei.
Glanda tiroida produce si depoziteaza hormon tiroidian, care deseori mai este cunoscut si sub numele de hormonul metabolic al corpului.
Printre alte actiuni ale sale, hormonul tiroidian stimuleaza enzimele care combina oxigenul si glucoza, un proces care creste rata metabolismului bazal si producerea de caldura a organismului. De asemenea, hormonul ajuta la mentinerea tensiunii arteriale, regleaza cresterea tisulara si dezvoltare, este foarte important pentru dezvoltarea scheletului si a sistemului nervos. Joaca un rol important si in dezvoltarea sistemului reproducator.

Afectiuni frecvente
Tiroida poate functiona gresit in trei moduri:

  • poate elibera prea putin hormon tiroidian, determinand aparitia unei afectiuni cunoscute sub numele de hipotiroidism (tiroida nereactiva)
  • poate elibera prea mult hormon tiroidian, rezultand o afectiune numita hipertiroidism (tiroida supraactiva)
  • tesutul glandular poate creste excesiv, determinand aparitia de noduli, mici tumefieri la nivelul glandei. Majoritatea nodulilor sunt nepericulosi, dar unii dintre ei pot fi cancerosi.
    De fapt, unul din zece noduli tiroidieni este canceros. Si se estimeaza ca aproximativ 1% din cancerele diagnosticate este cancer tiroidian.
    Nodulii tiroidieni
    Cu dimensiuni cuprinse intre un milimetru si cativa centimetri, nodulii tiroidieni in sine nu reprezinta o boala. De fapt, se estimeaza ca unu din zece oameni va dezvolta
    noduli tiroidieni la un moment dat de-a lungul vietii. Totusi, nodulii indica prezenta unei probleme ale tiroidei si ar trebui evaluati daca sunt descoperiti.
    Majoritatea nodulilor sunt proliferari benigne, discrete ale celulelor tiroidiene, care nu functioneaza ca tesutul tiroidian normal.
    Alti noduli se dovedesc a fi simple chisturi. Totusi, exista un risc ca un nodul tiroidian sa fie canceros – cam 10% dintre noduli sunt cancerosi – deci este important ca acesti noduli sa fie evaluati de un medic. In timp ce majoritatea nodulilor nu determina aparitia unor simptome, nu sunt niciodata detectati si sunt inofensivi, unii pot fi destul de mari pentru a presa traheea si a determina dificultati de deglutitie sau tuse. Un nodul poate deveni, de asemeni, supraactiv, suprimand restul glandei si determinand hipertiroidism.

Tratarea unui nodul rece tiroidian cu argila albastră Azzurra

Dr Mircea Rusu Dan

Argiloterapia cu argila Azzurra

Afectiunile tiroidei se pot trata doar prin argiloterapie sau in paralel cu medicatia alopata. Argiloterapia va consta in cura interna si exerna si nu are efecte adverse fiind un remediu naturist 100%.

Cura interna va fi de durata 2-3 luni si va fi urmata conform indicatiilor din prospect, de regula 2-3 cani/zi cu lapte de argila, respectandu-se cu strictete regimul dietetic asociat argiloterapiei prin cura interna.
Cura externa va fi urmata, 1-2 luni sau mai mult funcție de evoluția tratamentului, in paralel cu cea interna, prin aplicare de cataplasme gata preparate din produsul Azzurra Epiderma sau Argisal daca afectiunea tiroidei se afla in faza dureroasa. Cataplasmele se vor aplica 1-2 pe zi, acoperite cu folie si se vor mentine cca 2 ore, dupa care se vor indeparta prin spalare usoara. Functie de debutul afectiunilor tiroidei, argiloterapia cu argila Azzurra elimina nodulii tiroidieni in 2-3 luni salvand bolnavii de la extrirparea tiroidei si dependenta de eutyrox pentru tot restul vietii.

Produse necesare: Azzurra AAUR 01 -2 buc , Azzurra Epiderma PAAR 01 – 2 buc.

Tratamentul preventiv cu argila

Deorece afectiunile tiroidei se dezvolta in timp si simptomele ei sunt cel mai adesea interpretate ca fiind cauzate de stres si oboseala, in cele mai multe cazuri tratarea afectiunilor s-a facut tarziu iar cei mai multi bolnavi au ramas fara tiroida fiind dependenti pentru toata viata de eutyrox (hormoni de sinteza).
Argiloterapia cu argila Azzurra in faza preventiva se poate realiza usor prin aplicarea de cataplasme sub barbie pe zona tiroidei acoperita cu folie, mentinuta cca 2 ore si apoi indepartata prin spalare usoara. Se vor aplica 1-2 cataplasme pe zi timp de 2 saptamani odata la 4-6 luni, de asemenea in paralel se va urma o luna de cura interna, prin consumul unei cani cu lapte de argila, produsul recomandat fiind Azzurra cod AAUR 01. Tratamentul astfel aplicat asigura sanatatea tiroidei eliminand posibilitatea formarii chisturilor sau nodulilor tiroidieni; Desigur cura interna asigura organismului pe langa iod si celelalte minerale esentiale unui metabolism optim cum sunt Ca, Fe, Ag, S, Si, Zn, Cu, Mg, K, etc, printre altele se va regla tranzitul digestiv printr-o drenare a toxinelor din colon si intestine.

Pentru informatii si indicatii specifice scrieti la covaciu.ioan@gmail.com .

Articole recomandate

Lasă un comentariu