Telefon

0759 832 719

Email

office@argilaalbastra.ro

Program de funcționare

Mon - Fri: 7AM - 7PM

O boala care iubeste femeile.

Desi nu figureaza printre primele cauze de deces, osteoporoza este o afectiune de temut, deoarece ea poate actiona ani de zile, fara a putea fi detectata. Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, ea se numara printre bolile majore ale epocii moderne, tributara unui anumit stil de viata, dar si prelungirii duratei de viata. In mod obisnuit, femeile sint victimele obisnuite ale osteoporozei, datorita pierderilor osoase in urma menopauzei, pierderi induse de deficitul estrogenic. Circa 40-50 la suta din femeile de peste 50 de ani prezinta conditiile necesare ale unor fracturi de natura osteoporozica.

Barbatii, in schimb, sint mai putin atinsi, ei dezvoltând osteoporoza la virste mai inaintate. Numele ei inseamna os poros si defineste modul in care arata osul afectat de osteoporoza: ca un burete; Este caracterizata prin scaderea densitatii de minerale la nivel osos, aparitia fragilitatii osoase, cresterea riscului de fracturi si scaderea in inaltime prin incovoierea spatelui; Demineralizarea reprezinta un dezechilibru intre procesele de formare si cele de pierdere de os mineral; Cauzele aparitiei demineralizarii sunt multiple: aportul insuficient de calciu sau incapacitatea organismului de al distribui corect, carenta de vitamina D, spasmofilia, hipertiroidismul, etc;

Cauzele care duc la aparitia osteoporozei

menopauza instalata precoce,

inlaturarea ovarelor in scop terapeutic si instalarea menopauzei chirurgicale timpuriii,

amenoreea (lipsa menstruatiei),

hipersecretia glandei tiroide,

boli cronice de rinichi,

imobilizarea timp indelungat,

tratamente cu cortizoni ,

absenta expunerii la soare;

Argila albastra este inainte de toate un multimineral ce are in componentă în procente ridicate Fe, Ca, Si, Ph şi Mg, minerale care sunt de un real ajutor pentru remineralizarea organismului afectat de această boală. Argiloterapia vine în sprijinul bolnavilor prin cura internă: se consumă de trei ori pe zi cu min 30 minute înainte de mesele principale o cană de apă argiloasă timp de 21 zile cu pauză de 7 zile. Acest ciclu se reia timp de 3 luni; Pentru persoanele cu vârsta peste 40 ani cura internă este indicată cel puţin 7 zile pe lună. Pentru absobţia calciului în organism este indicat consumul fructelor ce conţin vitamina D, cum sunt bananele.

Produse necesare: Azzurra (AAUR 02) 6 buc sau Azzurra Granule (GAAR 01) 8-12 buc.

Gingivita reprezintă inflamaţia gingiei în special ca urmarea a leziunii, întreţinerii, neigienice a cavităţii bucale, depunerii tartrului dentar şi a unor boli: diabet, scorbut, febră sau intoxicaţii (cu plumb, mercur, săruri de argint, etc);Gingivita se manifestă prin inflamrea gingiilor, sângerare sau chiar ulceraţii. Argiloterapia în aceste cazuri……

De asemenea este cunoscut ca o expunere de numai 30 minute la soare asigura organismului timp suficient pentru a produce cantitatea necesara de vitamina D. Dieta nu v-a conţine in perioada argiloterapiei :cafea, grăsimi, alcool, sucuri carbo-gazoase ce conţin cofeină şi grăsimi ,aceste împiedică absorbţia Ca în organism, mai mult studiile efectuate pe cobai au arata ca in cazul consumului de grasimi pierderea de calciu este de 3 ori mai mare decat in perioadele in care nu sau consumat grasimi.

Datele se actualizează după caz..

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *