Telefon

0759 832 719

Email

office@argilaalbastra.ro

Program de funcționare

Mon - Fri: 7AM - 7PM

La primul semn se recomandă de urgenţă un consult medical, deoarece aceste dureri pot fi cauzate în principal de reumatism, reumatism articular acut, artrita, guta etc. Reumatismul, pe scurt este o afectiune localizata la nivelul aparatului locomotor, in special la nivelul articulatiilor si la nivelul aparatului cardio-vascular.Cauze: alimentaţie necorespunzătoare (rezultând mult acid uric), disfuncţie a rinichilor, toxine acumulate în organism, consum insuficient de lichide. Reumatismul acut, cea mai temută formă a bolilor reumatismale, afectează în mai toate cazurile inima. Boala începe cu o infecţie a căilor respiratorii superioare, apoi după două săptămâni se manifestă prin febră, frisoane, ameţeli, greaţă, vărsături. Boala se localizează cel mai des la mâini picioare şi genunchi, pielea zonelor afectate devine subţire, palidă, lucioasă şi fără viaţă.

Argiloterapia

constă în cura internă cu apă argiloasă pentru detoxifierea organismului minim 21-25 zile. Se vor consuma 2 cani de apa argiloasa, de regula seara si dimineata cu 30 minute inainte de mesele principale. In cazul gutei consumul de lapte de argila va creste la 3 cani pe zi si vor fi completate la minim 2,5-3 litri de lichide/zi , acestea vor ajuta la eliminarea rapida a acidului uric reducand astfel riscul la care sunt supusi rinichi in aceasta perioada. Cura externă va fi mixtă: băi cu apă argiloasă, preparată din 1 kg de argilă (Azzurra Thermae) care se dizolvă în apa la o temperatură de 37-38 grade Celsius în cada de baie. Se vor efectua 10-15 şedinţe de cel puţin 20-25 minute fiecare; Ameliorarea rapida a durerilor articulare se face prin impachetari cu cataplasme gata preparate din Azzurrra Epiderma , acestea vor fi aplicate in strat gros si caldute direct pe zonele inflamate acoperite cu o panza de bumbac umeda/celofan si mentinute 1 ora -1 ora si 30 minute; Vor fi aplicate 3 asemenea impachetari pe zi; Regimul igieno-dietetic va fi unul bogat in fructe si legume evitandu-se laptele, daca este vara atunci un sfert de kg de cirese ,visine sau chiar compot sau suc de cirese/visine elimina atacurile de guta. Carnea, dacă nu vă puteți abține, e bine să fie albă iar nu roșie.

Programul zilnic va cuprinde bai de soare evitand frigul, umezeala, surmenajul, efortului intelectual, traumele psihice, starile conflictuale, alte asemenea ( Evitați inclusiv discuțiile cu soacra). Odată cu atenuarea manifestărilor se va trece la mobilizarea articulaţiilor pentru a se evita anchilozele, atrofia musculară şi osteoporoza de inactivitate.

Produse necesare

Azzurra AAUR 01 -3-6 buc, Argisal CAAS 01 -2-3 buc alte la recomandare .

Pentru indicații legate de utilizarea argilei scrieți la office@argilaalbastra.ro . Mulțumim !

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *