Telefon

0759 832 719

Email

office@argilaalbastra.ro

Program de funcționare

Mon - Fri: 7AM - 7PM

Argiloterapia recomandată presupune o acţiune externă cât şi internă pentru eradicarea acestor afecţiuni foarte dureroase. Cura externă presupune aplicarea de cataplasme pe scobitura epigastrică (partea superioară a abdomenului), între mese. De reținut e că efectul terapeutic al cataplasmei în acest caz este secundar, efectul terapeutic principal este dat de cura internă, cea care acționează direct asupra afecțiunii.

Cura internă

Laptele de argila
Constă în servirea a unei căni/pahar (200-250 ml) cu apă argiloasă sau 2-3 granule de argilă, cu minim o jumătate de oră înaintea meselor principale. Durata curei interne este de 21 zile, chiar dacă vindecarea pare să apară mai devreme, după care 7 zile se va consuma apă limpede de pe argilă. Cura se reia până la vindecarea totala a afecţiunilor. Durata tratamentului poate fi de 1-6 luni funcție de debutul afecțiunii.

Regimul igieno-dietetic

consta in servirea a 4-5 mese usoare pe zi. Alimentele vor fi bine mestecate, se vor evita alimentele fierbinti. În perioada dureroasă şi în funcţie de toleranţă, şi în perioadele de acalmie se vor evita: sosurile, prăjelile, supele concentrate de carne, condimentele, alcoolul, pâinea neagră, varza, castraveţii, ciupercile, ceapa, usturoiul, nucile, untura, slănina, mezelurile, laptele bătut, afumăturile, ciocolata şi dulciurile concentrate.

Regimul dietetic

Alimentele permise: lapte dulce, brânza de vaci, caş dulce, unt, frişcă, ouă fierte moi, carne slabă fiartă, peşte slab fiert, cartofi, conopidă, dovlecei, morcovi, pâine albă veche de 1-2 zile, prăjituri cu brânză de vaci, compoturi slab îndulcite, sucuri de fructe nechimizate(naturale). Pentru situatii in care afectiunea este suprapus peste alte boli si tratamente in curs cereti informatii la office@argilaalbastra.ro.

Produse necesare

cura interna: Argila Albastra Untoasa Azzurra (AAUR 01) 2-3 buc sau Argila Albastra Untoasa Azzurra Granule (GAAR 01) -2 buc.

Cura Externa: Cataplasma din Argila Albastra Untoasa Azzurra Epiderma (PAAR 01) 1-2 buc.

Rezultatele oricărui tratament se evidențiază prin investigații medicale specifice la medicul specialist, rezultate ce se compară cu cele precedente pentru a avea garanția unui progres asupra afecțiuni. Funcție de rezultate înregistrate se stabilește continuarea tratamentului într-o formă care să asigure o recuperare cât mai grabnică a unei stări de sănătate optime. Pentru detalii scrie la office@argilaalbastra.ro

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *