Telefon

0759 832 719

Email

office@argilaalbastra.ro

Program de funcționare

Mon - Fri: 7AM - 7PM

Colon iritabil

Este caracterizat printr-o schimbare in functionarea intestinului, apar dureri abdominale, in absenta vreunei boli organice detectabile. Gaze , greata, lipsa apetitului, respiratie mirositoare, arsuri la stomac, balonari, dureri de spate, slabiciune, ameteala, si palpitatii pot fi prezente, de asemenea. Aproape 20% dintre cei cu sindrom de colon iritabil au sangerari rectale. Este mai prezent la femei si afecteaza intre 50 si 75% din populatie si se instaleaza la varste cuprinse intre 20-30 de ani. Daca aveti de obicei scaune uscate sau apoase este cazul sa consultati un medic specialist.

Sunt trei mari tipuri de colon iritabil ce se manifesta prin:

constipatie cu durere;
diaree fara durere, cu mucus;
constipatie, alternativ cu diaree;

Chiar daca nu prezentati asemenea simptome este bine sa urmati preventiv, trimestrial sau cel putin semestrial o cura interna cu apa argiloasa, evolutia acestei afectiuni tacute poate duce la complicatii nedorite;

Argiloterapia vine in competarea celorlalte terapii naturiste bazate pe o dieta stricta si a fitoterapiei. Astfel la un regim igieno-dietetic sarac in alimente produse prin rafinare si chiar lapte gras, consumul regulat de apa argiloasa 1-3 cani pe zi in perioade de timp mai indelungate 3-5 luni, regleaza tranzitul intestinal. Aportul de minerale esentiale cum sunt sulful, calciul si argintul asigura eliminarea celulelor moarte, refac tesutul peretilor afectati de antibiotice si nu numai, reducand astfel aparitia cancerului de colon. Cura externa consta in efectuarea 1-2 / luna clisme cu apa argiloasa amestecata cu ceai de musetel.

Produse recomandate: Argila Albastra Untoasa Azzurra AAUR 01 3 buc, Argila Albastra Untoasa Azzurra Thermae BAAR 01 1 buc. Cost total 142 lei (taxe postale incluse)

Gastro-duodenita si ulcerul gastro-duodenal

Argiloterapia recomandată  presupune o acţiune externă cât şi internă  pentru eradicarea acestor afecţiuni foarte dureroase.Cura externă presupune aplicarea de cataplasme pe scobitura epigastrică (partea superioară a abdomenului), între mese.

Cura internă constă în servirea a unei cana/pahar (200-250 ml) cu apă argiloasă sau 2-3 granule de argila, cu minim o jumătate de oră înaintea meselor principale. Durata curei interne este de 21 zile, chiar dacă vindecarea pare să apară mai devreme, după care 7 zile se va consuma apă limpede de pe argilă. Cura se reia până la vindecarea totala a afecţiunilor.

Regimul igieno-dietetic consta in servirea a 4-5 mese usoare pe zi. Alimentele vor fi bine mestecate, se vor evita alimentele fierbinti. În perioada dureroasă şi în funcţie de toleranţă, şi în perioadele de acalmie se vor evita: sosurile, prăjelile, supele concentrate de carne, condimentele, alcoolul, pâinea neagră, varza, castraveţii, ciupercile, ceapa, usturoiul, nucile, untura, slănina, mezelurile, laptele bătut, afumăturile, ciocolata şi dulciurile concentrate;

Gingivita reprezintă inflamaţia gingiei în special ca urmarea a leziunii, întreţinerii, neigienice a cavităţii bucale, depunerii tartrului dentar şi a unor boli: diabet, scorbut, febră sau intoxicaţii (cu plumb, mercur, săruri de argint, etc);Gingivita se manifestă prin inflamrea gingiilor, sângerare sau chiar ulceraţii. Argiloterapia în aceste cazuri vine cu următorul tratament:Cură cu apă argiloasă – Înainte cu cel puţin 30 minute de mese se va ţine în gură o bucată de argilă care se va lăsa să se topească, după mesele principale se vor face clătiri/gargare cu apă argiloasă, la început apă de pe argilă (primele 3 zile) după care gargara se va face cu apă lăptoasă de argilă. Pentru persoanele care nu pot face gargare cu apă argiloasă, se poate pregăti un tampon pătrat ce conţine argilă care se va aplica pe gingia dintelui bolnav, timp de 30 minute de 3-4 ori pe zi, va dispărea atât durerea cât şi inflamaţia. Cura cu argilă durează max. 21 zile după care urmează o săptămână de repaus. Ciclul se va relua până la vindecare. Experienţele anterioare arată că tratamentele cu argilă untoasă albastră Azzurra nu au depăşit 14 zile.

Alimentele permise: lapte dulce, brânza de vaci, caş dulce, unt, frişcă, ouă fierte moi, carne slabă fiartă, peşte slab fiert, cartofi, conopidă, dovlecei, morcovi, pâine albă veche de 1-2 zile, prăjituri cu brânză de vaci, compoturi slab îndulcite, sucuri de fructe nechimizate(naturale).

Pentru situatii in care afectiunea este suprapus peste alte boli si tratamente in curs cereti informatii prin link-ul : In direct cu pacientul

Produse necesare cura interna: Argila Albastra Untoasa Azzurra (AAUR 01) sau Argila Albastra Untoasa Azzurra Granule (GAAR 01) 2 buc.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *